CLA acid linoleic conjugat

cla acid linoleic conjugat

CLA acid linoleic conjugat – cel mai apreciat arzator de grasimi.

CLA acid linoleic conjugat, este un supliment de care multi au auzit, dar despre care nu stiu mare lucru.

CLA – Acidul linoleic conjugat, reduce activitatea lipazei lipoproteinice, o enzima necesara celulelor adipoase pentru extragerea grasimilor din vasele de sange. In acelasi timp, creste activitatea unei alte enzime responsabile cu arderea acestor grasimi.

CLA intervine la nivelul esential al schimbului permanent de substante intre celule si vasele de sange. In loc sa ajunga si sa se depuna in celulele adipoase, grasimile sunt transportate catre celulele musculare, unde sunt arse, fiind transformate in energie. In acest fel, acidul linoleic conjugat pur si simplu „topeste” grasimile printr-un mecanism foarte simplu, eficient si sanatos.

Studii recente au demonstrat faptul ca acesta are un numar mare de beneficii pentru cei care practica sport si nu numai, prin sustinerea arderii de grasimi si mentinerea masei musculare. Acidul linoleic conjugat  este un mix de tipuri diferite de izomeri de acid linoleic, care se regasesc in general in produsele lactate si carne.

Beneficiile acidului linoleic conjugat:

 • Acidul linoleic conjugat este o forma alterata a acidului linoleic, un acid gras bogat in omega 6, foarte important pentru sanatatea umana.
 • CLA nu poate fi produs de corpul uman, poate fi obtinut numai din alimente precum unt, carne de vita si miel sau suplimente.
 • Este un antioxidant foarte puternic, anti-cancerigen, anti-catabolism, imbunatateste imunitatea, ajuta in procesul de ardere a grasimilor, in construirea si mentinerea masei musculare.

Sursa de CLA din carne este din ce in ce mai saraca, din cauza alimentatiei bovinelor cu prea putina iarba, ceea ce are un mare impact asupra concentratiei de CLA acid linoleic conjugat.

Din punct de vedere chimic, CLA are legatura cu acidul linoleic, insa are efecte total diferite. De exemplu, acidul linoleic (simplu) stimuleaza depunerea de grasime pe cand CLA inhiba depunerea de grasime.

Acidul linoleic simplu, are tendinta sa ajute la cresterea tumorilor,  pe cand CLA este un inhibitor al cresterii acestora. O alta diferenta cruciala este acea ca acidul linoleic face colesterolul susceptibil oxidarii, pe cand CLA face colesterolul mult mai stabil.

Am mentionat toate aceste lucruri pentru a va atrage atentia atunci cand consumati suplimente, sa aveti grija sa luati intotdeauna CLA acid linoleic conjugat si nu simplu.

Acidul linoleic conjugat se gaseste in mod natural in lactate si carne. Cele mai bune surse se gasesc in carnea de vita, oaie si curcan.

Dar din alimentatie se poate lua maxim un gram de CLA pe zi.  Doza zilnica indicata este de 3 grame.

Alte beneficii aduse de suplimentarea cu CLA – Platinium CLA 1000 mg:

 • Accelereaza metabolizarea grasimilor (chiar si pe durata somnului);

 • Elimina grasimea din organism;

 • Reducerea producerii de cortizol si cresterea sensibilitatii la insulina;

 • Accelerarea lipolizei (metabolizarea grasimii) si eliberarea lipidelor in circulatia sanguina;

 • Reducerea lipogenezei (producerea de grasime);

 • Reduce apetitul;

 • Scade nivelul de LDL colesterol (cel „rau”) si creste nivelul de HDL colesterol (cel „bun”);

 • Mareste biodisponibilitatea calciului in organism;

 • Optimizeaza functionarea mitocondriilor;

 • Nu are efecte secundare asupra sistemului nervos, inimii sau vaselor de sange

 • Participa la mentinerea masei musculare

 • Reduce nivelul de colesterol si trigliceride

 • Reducerea absorbtiei lipidelor

CLA – acid linoleic conjugat este antioxidant, anticancerigen si anticatabolic. O deficienta de CLA in alimentatie poate cauza o ingrasare mai accentuata.

CLA acid linoleic conjugat nu provoaca reactii adverse.


Platinium CLA 1000 mg – Acid Linoleic Conjugat


Slabeste rapid – Slim Pack Body Line pentru femei


Thermogenic Protein for Women – proteine pentru femei

Dieta Body Line – dieta rapida si sigura

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *