Sportul – un mod de viata

Sportul – remediu impotriva depresiei – Stiai ca sportul a fost declarat a fi un remediu pentru aproape totul în viață, de la depresie, la pierderi de memorie, boala Alzheimer, Parkinson, dar si altele?

Ceea ce se întâmplă în interiorul corpului nostru, ne influențează în totalitate viața.

Sentimentele și emoțiile pe care le trăim, nu sunt altceva decât reacțiile chimice care au loc în interiorul corpului nostru.

Aceste reacții duc la eliberarea unor hormoni; unii ne fac să ne simțim bine, alții ne fac să ne simțim rău. In funcție de ceea ce simțim în interior, reflectăm în exterior prin comportamentul nostru.

Dacă învățăm cum și ce să facem să eliberăm hormonii care ne fac bine, viața noastră poate deveni mult mai plăcută.

Probabil că fiecare dintre noi a observat o schimbare a stării interioare în momentul în care facem mișcare. Un sentiment de satisfacție pură după un antrenament complet sau o încrederea tot mai mare în propriile capacitati.

Sportul – remediu impotriva depresiei

remediu impotriva depresiei

Responsabile pentru această schimbare sunt procesele biochimice, prin eliberarea așa numiților hormoni a-i fericirii. Printre cei mai importanți, sunt dopamina, serotonina și endorfinele.

Dacă începeți practicarea sportului, creierul recunoaște acest lucru ca pe un moment de stres. Pe măsură ce tensiunea inimii crește, creierul crede că sunteți fie în lupta cu inamicul, fie că fugiți de el. Sportul – remediu impotriva depresiei!

Pentru a se proteja de stres, creierul eliberează o proteina numita BDNF (Brain-derivate neurotrofic Factor). Acest BDNF conține un element de protecție, acționând ca un comutator de resetare.

Douăzeci de minute de alergare ușoară sunt suficiente pentru a crește în mod semnificativ nivelul de dopamină. Alege Sportul – remediu impotriva depresiei!

Odată atinsă această stare de bucurie, căutăm să o simțim din nou cât mai curând posibil. Uneori chiar așteptăm cu nerăbdare o nouă sesiune de antrenament.

Cu cât te antrenezi mai mult, cu atât mai multă dopamină  va fi eliberată.

Dopamina este principalul motiv pentru care te simți bine în timpul exercițiilor (remediu impotriva depresiei). Datorită acestui hormon, ești în stare să termini antrenamentul, chiar dacă corpul și mintea parcă te îndeamnă să renunți.

După finalizarea exercițiilor, nivelul dopaminei  scade, în timp ce crește nivelul de serotonină.

Serotonina  este numită hormonul fericirii: ea reglează starea de spirit, previne depresia și te face să te simți fericit.

Iar când mișcarea devine un mod de viață, fiind realizată în mod frecvent, putem vorbi de fericire pe termen lung. Sportul – remediu impotriva depresiei.

Exercitiile fizice te ajuta sa-ti fortifici si corpul, dar si mintea, un adevarat remediu impotriva depresiei. Astfel, un om care face regulat efort fizic ajunge sa descopere ca acesta determina:

  • cresterea increderii in sine

  • depasirea unor stari depresive

  • un control excelent al emotiilor

  • cresterea puterii de concentrare

  • largirea zonei de confort

Cu fiecare realizare, după fiecare antrenament finalizat, încrederea în sine crește pas cu pas  și acest lucru, la rândul său, te împinge spre noi performanțe. Nu numai că vei deveni mai atletic, dar, de asemenea, vei fi mai optimist, mai  încrezător, mai puternic, mai FERICIT!

Îndemnul de a face mișcare, pe care îl auzim atât de des în societatea de astăzi, se bazează pe aceste descoperiri ale stiinței ce ne demonstrează că sportul este o necesitate. Depinde de noi daca ne hotaram să ne oferim starea de bine!

Dacă încă nu faci sport, începe încet cu exerciții ușoare până devin parte din rutina zilnică. Sportul – remediu impotriva depresiei, aliatul perfect.

La sfarsitul fiecarui antrenament, noi iti recomandam sa iei si o proteina.

remediu impotriva depresiei

Aceasta te va ajuta la recuperarea organismului dupa antrenament si dezvoltarea masei musculare.

PLATINIUM PURE WPC este un supliment nou, a cărei formulă a fost creată pentru a oferi: o creștere mai mare a proprietăților de stimulare, o acțiune mai rapidă, un conținut redus de grăsimi și un nivel ridicat de proteine. Proteina din zer.
Beneficii:
✔ o creștere mai mare a proprietăților de stimulare musculară
✔ o acțiune mai rapidă
✔ un conținut redus de grăsimi
✔ un nivel ridicat de proteine

Sportul si miscarea fizica de orice fel, au devenit cu adevarat un remediu impotriva depresiei!

Citeste si:…..

Dieta Body Line – dieta rapida si sigura

Dieta Rina detaliata si cele mai bune arzatoare de grasimi

Dieta ketogenica – slabeste mancand

2 thoughts on “Sportul – un mod de viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.